— maandag 26 mei 2008, 08:34

Fotograaf Cornell Capa (90) overleden

Cornell Capa, een pionier in de fotojournalistiek en broer van een van de oprichters van het befaamde fotopersbureau Magnum, Robert Capa, is vrijdag op 90-jarige leeftijd overleden. Dat heeft het door hem in 1974 opgerichte Internationaal Centrum voor Fotografie (ICP) vrijdag gemeld. Hij leed aan de ziekte van Parkinson en stierf thuis in New York een vredige dood. Cornell Capa werkte van 1946 tot 1954 als huisfotograaf voor het magazine Life. Daarna trad hij in dienst van het in Parijs gevestigde Magnum, dat hij zelfs een tijdje leidde. De in Budapest als Cornell Friedman geboren fotograaf is het meest bekend geworden door zijn sprekende foto's over sociale onderwerpen, zoals geestelijk gehandicapte kinderen en de teloorgang van inheemse culturen in Latijns Amerika. Meer bij ICP

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.