— woensdag 12 mei 2010, 08:49 | 0 reacties, praat mee

Forse boete voor Turkse krant

Het proces heeft bijna zeven jaar geduurd, maar een Turkse rechtbank heeft twee werknemers van de krant 'Vakit' veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van omgerekend 308.000 euro. Het geld moet worden uitbetaald aan 308 generaals, naar aanleiding van een artikel met de kop "Het land waar mensen die geen korporaal kunnen worden, generaal worden". Door de lengte van het proces zijn drie generaals inmiddels overleden. Vakit, een pro-islam dagblad, werd in 2005 in Duitsland verboden. Vakit publiceerde onder meer anti-joodse en anti-westerse artikelen. Tevens wordt ontkend dat de Holocaust heeft plaatsgevonden. Advocaat Haci Ali Özhan, die de medewerkers van Vakit heeft bijgstaan, zal tegen de uitspraak in beroep gaan.

Bekijk meer van

Turkije

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.