banner festival 23

— woensdag 27 september 2017, 09:32 | 0 reacties, praat mee

Fluitconcert op Twitter nu in 280 tekens

Twitter is van plan om de aloude tekstlimiet van 140 tekens te verdubbelen. Een proef daarmee is nu aangekondigd en Twitter-baas Jack Dorsey heeft een eerste tweet op 280 tekens (de nieuwe limiet) al uitgestuurd. De reacties op het voornemen zijn overwegend negatief. Laatste wijziging: 27 september 2017, 09:35

Iemand liet de eindredactionele pen al los op de aankondiging van Dorsey, om aan te tonen dat zijn aankondiging prima in 140 tekens gevat had kunnen worden.

Volgens Twitter is de huidige limiet naast ooit arbitrair gekozen ook oneerlijk voor mensen die in verschillende talen schrijven. Zo kan het efficiëntere Japans met minder tekens toe dan Engels. Het passend moeten maken van de tweets is volgens Twitter ‘gedoe’ maar volgens veel gebruikers nu net de kracht van het medium.

De angst bestaat dat 280 tekens leidt tot letterlijke breedsprakigheid en meer ‘Facebook’. Dat er iets loos was met de Twitter-limiet viel gebruikers van de officiële Android-app recent al op.

De nieuwe karakterlimiet van 280 tekens wordt voorlopig binnen een kleine groep getest. Twitter krijgt ook kritiek dat het zich richt op veranderingen waar niemand om heeft gevraagd, terwijl vraagstukken over bedreigingen, racsime en vrouwenhaat op het platform blijven liggen.

Bekijk meer van

Twitter Jack Dorsey

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.