— dinsdag 16 augustus 2016, 11:00 | 1 reactie, praat mee

Het jaar 1896: Feesten! Niet vergaderen

Villamedia en haar voorgangers bestaan deze maand 120 jaar. Dat vieren we met een speciale uitgave van Villamedia magazine. Online publiceren we elke dag een artikel uit onze jubileum-uitgave. Vandaag het jaar 1896. In dat jaar zijn kranten en tijdschriften de enige media. Journalisten maken zich druk over de kosten van telegrafie, auteursrecht en het vinden van een baan. En ze besluiten tot de oprichting van de Maandelijksche Mededeelingen van het bestuur van den Nederlandschen Journalistenkring. De voorloper van Villamedia is geboren.

Praat mee

1 reactie

J.C. Roodenburg, 18 augustus 2016, 14:21

Ook die ervaring - eerder feesten dan serieus vergaderen! - kreeg ik mee als ex-voorzitter toen de Rotterdamse Journalisten Vereniging (RJV) honderd jaar bestond. Bij het 50-jarig bestaan van de RJV na de Tweede Wereldoorlog was het diner in de stad Rotterdam van de RJV belangrijker dan regionale journalistieke kwesties… Eigenlijk terecht want jubilea moet je feestelijk vieren!

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.