— dinsdag 15 november 2011, 15:22 | 1 reactie, praat mee

FD wil Twitter-foto offline hebben

Het Financieele Dagblad (FD) heeft fotodienst Mobypicture gesommeerd een foto te verwijderen die door een Twitter-gebruikster is geplaatst. Anna Chojnacka plaatste een foto van de krant waarin ze werd geïnterviewd. De tekst zelf is vrijwel onleesbaar, maar FD claimt een inbreuk op auteursrecht. Mobypicture - als publicerende partij - moet daarom 120 euro betalen of de foto verwijderen. Mathijs van Abbe van Mobypicture weigert dat, omdat gebruikers verantwoordelijk zouden zijn voor wat gepost wordt. Er is direct bij Mobypicture geklaagd, terwijl volgens Van Abbe een verzoek normaliter in samenspraak met de gebruiker wordt behandeld. Bart Bouter van auteursrechtenbureau Auxen noemt de kwestie in een reactie tegenover Twittermania wel een primeur. "Dat neemt niet weg dat het FD in z’n recht staat. Dat de tekst in dit geval niet goed leesbaar is, doet er niet zoveel toe. Het artikel is herkenbaar afkomstig uit het FD en daar gaat het om."

Bekijk meer van

Praat mee

1 reactie

tjako fennema, 16 november 2011, 13:31

Quo Vadis. Ik sta al jaren elke middag bij Dudok’s creatie, het Raadhuis van Hilversum. Wie kijkt wordt genadeloos door mij tegen de grond gedrukt en moet
betalen. En passant incasseer ik ook voor de naburige rechten, want ook de bouwvakkers-van-toen, loodgieters, de tuinarchitect en electriciens hebben hun aandeel gehad in Dudoks schepping. En dan ben ik de mannen van de tekenkamer nog vergeten….en de carillonleverancier enne…...

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.