— vrijdag 1 augustus 2014, 09:06

FD: TMG doet bod op NRC Media

Het Financieele Dagblad (FD) bericht op basis van ingewijden dat uitgeverij Telegraaf Media Groep (TMG) een bod van 90 miljoen euro heeft uitgebracht op NRC Media, dat sinds maart in de etalage staat. Het bod is afgeslagen door eigenaar Egeria, aldus het FD. TMG zou nu een hoger bod overwegen; Egeria wil volgens het FD minstens 100 miljoen euro voor NRC Media opstrijken. Indertijd werd NRC Media door Egeria gekocht voor een bedrag van 70 miljoen euro, waar vervolgens een reorganisatie werd doorgevoerd. De uitkering in 2012 van een zogeheten 'superdividend' aan Egeria en ondernemer Derk Sauer is nog altijd bron van onvrede bij het bedrijf. TMG zou het goed presterende puzzelbedrijf Keesing willen verkopen om het overnamebedrag te financieren. Tegenvoer het FD wilde Egeria niet reageren en sprak TMG van speculaties, waarop het evenmin wil reageren. Meer bij FD

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.