— woensdag 28 mei 2014, 09:06

‘EU laks met aanpakken Google’

Mathias Döpfner, topman van de Duitse uitgeverij Axel Springer, vindt dat de Europese Commissie uitgevers in de steek laat door Google niet aan te pakken op het monopolie wat betreft zoekresultaten. Volgens Döpfner bevoordeelt Google de eigen diensten en lijden zijn bedrijf en die van zijn collega's daar onder. Eerder dit jaar werd door eurocommissaris Joaquín Almunia (Mededinging) al besloten dat Google de zoekresultaten moet aanpassen, maar sindsdien is weinig veranderd, klaagt Döpfner. Op het voorstel (Google moet minstens drie concurrenten vermelden in zoekresultaten, red.) was ook kritiek. Döpfner deed zijn uitspraken tijdens een lezing aan de universiteit van Tübingen. Hij zag ook een lichtpuntje: zo is volgens hem de jeugd steeds meer geïnteresseerd in onafhankelijke en kritische onderzoeksjournalistiek, iets dat het best gegarandeerd zou zijn bij journalisten en uitgevers die inzetten op kwaliteit.

Bekijk meer van

Google Axel Springer

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.