e learning nvj

— dinsdag 22 januari 2013, 09:02

‘EU grotere rol in mediabeleid’

Een rapport over (druk op) media in Europa, van een groep deskundigen onder leiding van de Letse oud-president Vike-Freiberga, pleit voor meer geharmoniseerde wetgeving en een leidende rol van Europa in het laten naleven van die wetgeving. Dat zou de media in lidstaten beter beschermen tegen ingrepen op de persvrijheid en verder ongewenste mediaconcentraties helpen voorkomen, aldus de opstellers. Eurocommissaris Kroes (Digitale Agenda) is in een reactie blij met de aanbevelingen uit het rapport, al zou Europa volgens de opstellers ook netneutraliteit dienen te beschermen. Kroes lijkt zelf geneigd telecombedrijven te willen toestaan data (tegen betaling) met voorrang te behandelen, hetgeen indruist tegen het idee van netneutraliteit. Kroes looft het rapport om de 'opmerkelijke breedte' die het beslaat. De commissie Vike-Freiberga pleit verder voor een bredere bronbescherming (ook voor 'nieuwe' journalisten, zoals bloggers) en meer mediaonderwijs. Volledig rapport Vike-Freiberga [in .pdf]

Bekijk meer van

Europa
nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Marjolein Slats, waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Karin Bais

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.