website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Eric Arends nieuwe presentator Bureau Buitenland

Lars Pasveer — Geplaatst in radio op donderdag 6 december 2018, 12:16

Presentator Eric Arends | Merlijn Doomernik / VPRO

Presentator Eric Arends | Merlijn Doomernik / VPRO

Nieuws Met ingang van volgend jaar is Eric Arends - naast Chris Kijne - de vaste presentator van het VPRO-radioprogramma Bureau Buitenland. Arends is momenteel onderzoeksjournalist bij VPRO's Argos op NPO Radio 1.

Arends: “Buitenlandberichtgeving heeft alles in zich wat journalistiek zo fantastisch maakt: je kunt bij grote gebeurtenissen in de wereld met je microfoon en opschrijfboekje vooraan staan, maar je kunt ook van een afstand het internationale politieke speelveld overzien en rustig analyseren wat er gaande is. Ik beschouw het als een cadeautje om me bij Bureau Buitenland te mogen bekwamen als presentator - een rol die ik tot dusver nog maar zeer zelden heb gehad.”

Hij zegt in die nieuwe rol “zijn stinkende best” te gaan doen, met voorbeelden als collega Kijne en Max van Weezel (presentator bij Argos, red.) als voorbeelden om aan te spiegelen.

Eindredacteur Bureau Buitenland Herman Schulte Nordholt prijst de komst van Arends: “Hij is een erg goede journalist, met een groot hart voor buitenlands nieuws en ervaring als correspondent. Bovendien heeft hij een heel mooie stem. Die was bij Bureau Buitenland al regelmatig te horen bij voice over-teksten, maar is vanaf het nieuwe jaar naast Chris dus vast aan ons programma verbonden.”

Bureau Buitenland is van maandag tot en met vrijdag te beluisteren op NPO Radio 1.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

banner 1 only human

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.