— donderdag 6 december 2018, 12:16 | 0 reacties, praat mee

Eric Arends nieuwe presentator Bureau Buitenland

Presentator Eric Arends | Merlijn Doomernik / VPRO

Met ingang van volgend jaar is Eric Arends - naast Chris Kijne - de vaste presentator van het VPRO-radioprogramma Bureau Buitenland. Arends is momenteel onderzoeksjournalist bij VPRO's Argos op NPO Radio 1.

Arends: “Buitenlandberichtgeving heeft alles in zich wat journalistiek zo fantastisch maakt: je kunt bij grote gebeurtenissen in de wereld met je microfoon en opschrijfboekje vooraan staan, maar je kunt ook van een afstand het internationale politieke speelveld overzien en rustig analyseren wat er gaande is. Ik beschouw het als een cadeautje om me bij Bureau Buitenland te mogen bekwamen als presentator - een rol die ik tot dusver nog maar zeer zelden heb gehad.”

Hij zegt in die nieuwe rol “zijn stinkende best” te gaan doen, met voorbeelden als collega Kijne en Max van Weezel (presentator bij Argos, red.) als voorbeelden om aan te spiegelen.

Eindredacteur Bureau Buitenland Herman Schulte Nordholt prijst de komst van Arends: “Hij is een erg goede journalist, met een groot hart voor buitenlands nieuws en ervaring als correspondent. Bovendien heeft hij een heel mooie stem. Die was bij Bureau Buitenland al regelmatig te horen bij voice over-teksten, maar is vanaf het nieuwe jaar naast Chris dus vast aan ons programma verbonden.”

Bureau Buitenland is van maandag tot en met vrijdag te beluisteren op NPO Radio 1.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.