— vrijdag 8 augustus 2008, 10:52

Endemol leunt zwaar op Big Brother

Endemol kampt wereldwijd met teruglopende resultaten, mede veroorzaakt door een verbod op belspelletjes in cruciale markten en de uitstel van enkele grote projecten, meldt het Financieele Dagblad (FD). Endemol leed over 2007 een nettoverlies als gevolg van de rente die het moest betalen op de uitstaande schuld van 2,2 miljard euro. In 2007 kocht oprichter John de Mol samen met investeerders Mediaset en Goldman Sachs het televisiebedrijf voor 2,6 miljard euro terug van het Spaanse Telefónica. De omzet blijkt in 2007 te zijn gekrompen, waarbij alle regio's onverwacht zwakker presteerden, aldus FD. De formule van het succesnummer Big Brother raakt sleets: vorig jaar werd in 29 landen het programma uitgezonden, nu zijn dat er nog 20. Big Brother vormt voor een belangrijk deel de basis voor Endemols financiële zekerheid. Volgens een door FD geciteerde 'ingewijde' is Big Brother goed voor de helft van de omzet. Er zou zorg zijn om de mono-cultuur rond Big Brother. "Het handvol inkomstenbronnen maakt de onderneming kwetsbaar", aldus analist Sean McGuire in FD. Bovendien zouden, omdat Telefónica Endemol geruime tijd in de etalage had staan, investeringen en beslissingen zijn opgeschort tot na een overname.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.