— donderdag 27 maart 2008, 09:01

En verder

- Uit onderzoek door bureau De Vos & Jansen Marktonderzoek blijkt dat niet enkel de NOS blij is met de terugkeer van samenvattingen van Eredivisie-wedstrijden naar de publieke omroep. Ook kijkers - zelfs die in de afgelopen jaren waren afgehaakt - zijn tevreden. Het bureau ondervroeg 500 Nederlanders. Zeventig procent is blij met de terugkeer. Opmerkelijkste uitkomst: twee procent vindt het jammer, omdat de reclameblokken verdwijnen en er daardoor tijdens de samenvattingen geen ruimte is voor andere activiteiten. Wat die activiteiten precies zijn, vermeldt het persbericht helaas niet. Bron: persbericht De Vos & Jansen Marktonderzoek - Studenten Journalistiek kiezen nog nauwelijks voor het medium krant. Veel vaker opteert de student voor een mix van televisie, radio, internet en papier - crossmedia. Het klassieke beeld van een dagbladjournalist leeft bij studenten niet meer, stelt Huub Evers, media-ethicus en lector journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Meer bij De Journalist - De commerciële tv-zender Het Gesprek komt vanaf 7 april met een horizontale programmering om meer kijkers aan zich te binden. Het Gesprek zal vanaf deze datum bovendien de Amerikaanse talkshow van David Letterman uitzenden. De talkshow wordt ondertiteld (en daardoor) enkele dagen laten uitgezonden dan in de Verenigde Staten. Letterman is vanaf april elke werkdag tussen 22.30 en 23.30 uur te bekijken.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.