— donderdag 20 maart 2008, 09:01

En verder

- Vanaf 19 maart is de website www.zelfspot.org in de lucht. De site is een verzamelplaats voor zelfgemaakte commercials. Zo zijn er spotjes waarin tweedehands artikelen of zelfbedachte producten worden aangeprezen, filmpjes waarin mensen met een bepaalde expertise zichzelf (bijvoorbeeld als potentiële nieuwe werknemer) aanbevelen, en ook parodieën op bestaande commercials. Met Zelfspot.org wordt ingespeeld op de trend dat steeds meer mensen hun producten en diensten niet meer alleen te koop aanbieden door een foto met tekst, maar eigengemaakte spotjes hiervoor inzetten. De kwaliteit van deze filmpjes varieert van zeer amateuristisch - en hierdoor soms hilarisch - tot semi-professioneel. Bron: Persbericht - MIND Magazine is het beste nieuwe tijdschrift in Nederland en wint daarmee de Bruna Publieksprijs. Het blad kreeg de prijs woensdagavond uitgereikt. Ruim 18.000 mensen brachten hun stem uit bij de verkiezing. De hoofdredacteur van het populair-psychologisch tijdschrift kreeg de prijs uit handen van de hoofdredacteur van het blad Felderhof, de winnaar van vorig jaar. Bron: ANP via Planet - Vandaag gaat de nieuwe online TV-Gids van BNN live op www.bnngids.nl. Op de BNN Gids kunnen jongeren terecht voor kijktips, samengesteld door presentatoren van BNN, de gidsredactie en natuurlijk de bezoekers zelf. De gids beperkt zich niet alleen tot het reguliere TV-aanbod. In de uitgebreide online gids is ook de programmering van de themakanalen opgenomen én er worden bestaande en nieuwe internetsites en -video's besproken. Nieuw is de mogelijkheid om een persoonlijke gids aan te maken en deze als gadget te plaatsen op je eigen Hyve-profiel, weblog of website. "Een belangrijk aspect van Hyves is het laten zien aan je vrienden wat jouw passies zijn. De TV-programma's die je kijkt horen daar zeker bij. Door het plaatsen van de BNN Gids op je Hyve of weblog kun je jouw persoonlijke TV-gids delen met je Hyves-vrienden, " aldus Berend Jan Verheijen, Hoofd Nieuwe Media van BNN. - Haar naam was al onlosmakelijk verbonden aan de beruchte beursgang van haar internetbedrijf World Online, vanaf nu zal Nina Brink ook geassocieerd worden met het juridisch intimideren van journalisten. Of meer precies het optreden daartegen, want de slepende vete van Brink met verslaggever Eric Smit heeft geleid tot de oprichting van de stichting Muckraker. Voorzitter van Muckraker wordt nu Arne van der Wal, hoofdredacteur van het zakenblad FEM Business en een vriend van Smit uit de Quote-tijd. Volgens Van der Wal wil de stichting journalisten bijstaan die het werken onmogelijk wordt gemaakt door vermogende mensen en partijen, zoals de overheid. Lees meer bij Volkskrant

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.