e learning nvj

— vrijdag 29 november 2013, 12:46

Elsbeth Gruteke weg bij Radio 1

EO-presentatrice Elsbeth Gruteke is vanaf volgend jaar niet meer te horen op Radio 1 en ze laat op Twitter weten dat dat niet haar eigen keuze is. Volgens de presentatrice zou het een besluit zijn van zendercoördinator Laurens Borst en haar eigen omroep. Gruteke vermoedt dat een uitspraak uit het verleden haar fataal is geworden. "Zo’n 6 jaar geleden, toen de Radio1-zendercoördinator aantrad, is die een keer op onze redactie op bezoek geweest. Over zijn plannen om Radio1 populairder te maken, heb ik mij toen kritisch uitgelaten. Ik denk dat ik sindsdien op de “hit-list” van Laurens Borst heb gestaan, als vertegenwoordiger van de oude journalistiek”, tweet ze. Laatste wijziging: 29 november 2013, 15:39

UPDATEBij NCRV Lunch! zegt Laurens Borst dat het “onzin” is dat er bij hem wraakgevoelens leven na een kennismakingsgesprek zes jaar geleden. Voor het nieuwe, dagelijkse programma van de EO is Tijs van den Brink geschikter dan Elsbeth Gruteke. En het is niet zo dat Gruteke nu wordt ontslagen, ze blijft op Radio 5 presenteren, aldus Borst.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.