— donderdag 2 december 2010, 09:34

Elias wil kerfstok RTL-journalisten

VVD-Kamerlid Ton Elias heeft bij RTL Nieuws gevraagd om een overzicht van alle journalisten die ooit zijn veroordeeld voor een strafbaar feit of een tuchtrechtelijke veroordeling of een berisping hebben gekregen. RTL stelde recent die vraag aan alle Tweede Kamerleden. Oud-journalist Elias werd dertig jaar geleden veroordeeld wegens rijden onder invloed. De RTL-hoofdredactie gaat niet in op het verzoek: "Kamerleden hebben een publieke functie, vertegenwoordigen de kiezer. Journalisten worden geacht instituten, zoals de Kamer, te controleren." Het strafrechtelijk verleden van journalisten is niet relevant, aldus de hoofdredactie. Om speculaties te voorkomen werd wel onthuld dat politiek journalist Frits Wester en adjunct-hoofdredacteur Pieter Klein ooit zijn veroordeeld wegens rijden onder invloed.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.