website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Ekiz presentator De Nieuwe Maan

Nick Kivits — Geplaatst op vrijdag 10 augustus 2018, 09:23

ANP / Robin van Lonkhuijsen

ANP / Robin van Lonkhuijsen

Nieuws Fidan Ekiz wordt de nieuwe presentator van het NTR-programma De Nieuwe Maan. Het is het presentatiedebuut van de 41-jarige journalist, columnist en programmamaker. Ze neemt het stokje over van Nadia Moussaid, die nu het praatprogramma Laat Op Een presenteert bij NPO1.

Hoewel presenteren nieuw is voor Ekiz, zei ze toch ‘ja’ tegen de talkshow, waarin de focus ligt op de multiculturele samenleving en de islamitische gemeenschap. “Dit is een plek voor debatten waar ik me in interesseer: over integratie, polarisatie, populisme en andere maatschappelijke thema’s”, vertelt ze in het Algemeen Dagblad. “Het lukt nooit zo goed daarover te praten, want ik merk dat Nederland heel erg in kampen is onderverdeeld.”

“Het is zwart of wit, alsof er geen middenweg bestaat”, vervolgt Ekiz. “Belangrijke discussies worden vaak toegedekt, soms ook omdat mensen bang zijn anderen te kwetsen. Ik heb de behoefte daar juist wél over te praten.” Ekiz ziet De Nieuwe Maan als een belangrijk programma waarin taboes worden doorbroken, zoals hervormingen binnen de islam, homoseksualiteit en afvalligheid. “Ik roep al langer dat er meer zelfreflectie moet zijn in de moslimgemeenschap. Die dialoog zie ik vaak wél aan de tafel bij De Nieuwe Maan.”

De Nieuwe Maan begint weer op vrijdag 7 september, om 17.15 uur bij NPO2.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.