— dinsdag 22 mei 2018, 14:09 | 1 reactie, praat mee

Einde voor magazine van Andy Warhol

Het doek valt voor Interview Magazine. Het iconische blad dat bijna vijftig jaar geleden werd opgezet door kunstenaar Andy Warhol, zal binnenkort voor het laatst verschijnen, schrijft The New York Times. Enkele werknemers van het magazine bevestigden het nieuws via social media.

Interview werd in 1969 opgericht door Warhol, in samenwerking met journalist John Wilcock. Het magazine bracht al die jaren een ode aan de popcultuur. De spraakmakende interviews deed Warhol jarenlang zelf.

Maar de hoogtijdagen heeft Interview al een tijdje achter zich gelaten. Geruchten over financieel mismanagement deden al langer de rondte. Maandagochtend is aan de redactie bekendgemaakt dat het faillissement is aangevraagd. Interview wordt uitgegeven door kunstverzamelaar Peter M. Brant.

Senior-redacteur Ezra Marcus noemt het verdwijnen van Interview op Twitter het ‘einde van een tijdperk’. Hij bedankt alle freelancers waarmee hij aan Interview heeft gewerkt, en roept andere media op om ze in te huren.

 

Bekijk meer van

Ezra Marcus Andy Warhol

Praat mee

1 reactie

rooduijn@gmail.com, 23 mei 2018, 14:50

Wist niet eens dat Interview nog bestond! Het is trouwens driemaal in de rondte van je hopsasa, maar geruchten doen gewoon de ronde.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.