training eu starters

— dinsdag 22 mei 2018, 14:09 | 1 reactie, praat mee

Einde voor magazine van Andy Warhol

Het doek valt voor Interview Magazine. Het iconische blad dat bijna vijftig jaar geleden werd opgezet door kunstenaar Andy Warhol, zal binnenkort voor het laatst verschijnen, schrijft The New York Times. Enkele werknemers van het magazine bevestigden het nieuws via social media. Laatste wijziging: 22 mei 2018, 14:23

Interview werd in 1969 opgericht door Warhol, in samenwerking met journalist John Wilcock. Het magazine bracht al die jaren een ode aan de popcultuur. De spraakmakende interviews deed Warhol jarenlang zelf.

Maar de hoogtijdagen heeft Interview al een tijdje achter zich gelaten. Geruchten over financieel mismanagement deden al langer de rondte. Maandagochtend is aan de redactie bekendgemaakt dat het faillissement is aangevraagd. Interview wordt uitgegeven door kunstverzamelaar Peter M. Brant.

Senior-redacteur Ezra Marcus noemt het verdwijnen van Interview op Twitter het ‘einde van een tijdperk’. Hij bedankt alle freelancers waarmee hij aan Interview heeft gewerkt, en roept andere media op om ze in te huren.

 

Bekijk meer van

Ezra Marcus Andy Warhol

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

rooduijn@gmail.com, 23 mei 2018, 14:50

Wist niet eens dat Interview nog bestond! Het is trouwens driemaal in de rondte van je hopsasa, maar geruchten doen gewoon de ronde.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.