— maandag 11 februari 2013, 09:01

Egypte: YouTube een maand op zwart

Videosite YouTube moet op last van een Egyptische rechtbank een maand lang geblokkeerd worden in het land. Het is een strafmaatregel die voortvloeit uit de weigering van YouTube om een omstreden anti-islamfilm te verwijderen. De film The Innocence of Muslims leidde tot gewelddadige protesten in moslimlanden. De regisseur en acteurs werden door een andere Egyptische rechtbank - in absentia - ter dood verdoordeeld. De Washington Post wijst op de belangrijke rol die YouTube speelde in het verspreiden van nieuws over demonstraties tijdens de Egyptische revolutie en vraagt zich af of er veel publiek protest zal zijn; maar 18 procent van de Egyptenaren beschikte (op basis van cijfers over 2010) over een internetaansluiting.

Bekijk meer van

YouTube

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.