— vrijdag 2 april 2021, 08:54 | 0 reacties, praat mee

Eerste nominaties De Tegel 2020 bekend

De organisatie van de journalistieke prijs De Tegel heeft de eerste genomineerden voor de prijs bekend gemaakt. Het gaat om de genomineerden in categorie online en de Storimans Tegel. De overige genomineerden worden per categorie bekend gemaakt. Laatste wijziging: 5 april 2021, 21:56

In de categorie online zijn Pointer, Nieuwsuur, Het Financieele Dagblad, NOS op 3 en het journalistieke collectief Spot on Stories in samenwerking met Omroep Brabant genomineerd. Pointer haalde de nominatie binnen met producties over de rol die gemeentes hebben gespeeld bij de onteigening van Joods vastgoed tijdens de Tweede Wereldoorlog. Bij Nieuwsuur leverden producties rondom het coronavirus en desinformatie een nominatie op. Spot on Stories en Omroep Brabant maakten de co-productie Boer met Kiespijn.

Het Financieele Dagblad dankt zijn nominatie aan de productie De staatsbank in cijfers. NOS op 3 is genomineerd vanwege zijn uitlegvideo ‘Flatten the Curve’. Spot on Stories sleepte een nominatie in de wacht met de VR-productie ‘Boer met kiespijn’, die kijkers een kijkje in het hoofd van een boer geeft. Alle nominaties zijn te lezen en bekijken via de website van De Tegel.

Genomineerd voor de Storimans Tegel zijn Pim Brassien (BNNVARA), Joost van Herwijnen & Gregor Meerman, Rachid el Mourif (Nieuwsuur), Pierre Rezus (VPRO) en Alexander Koning (BNNVARA).

De winnaars van De Tegel 2020 worden op 10 mei bekend gemaakt.

Bekijk meer van

De Tegel

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.