— woensdag 4 juni 2008, 08:37

Eerste audiokranten ter wereld in België

De Belgische kranten De Standaard en Het Nieuwsblad verschijnen binnenkort elke ochtend als luisterkrant op een daisy-cd (Digital Accessible Information SYstem, een internationale standaard voor het maken en lezen van gesproken boeken op cd-rom). Volgens de kranten en de Belgische Braillekrant is het een wereldprimeur. Kranten zijn voor blinden en slechtzienden al jarenlang beschikbaar in braille, maar de luisterkrant is nieuw. De initiatiefnemers hopen dat hun project een veel groter bereik heeft dan de vijftig mensen die dagelijks de Belgische Braillekrant lezen. De luisterkrant is behalve voor blinden en slechtzienden ook bedoeld voor mensen met dyslexie, bejaarden in verzorgingstehuizen en eventueel forenzen in de auto.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.