persmonitor_press_unlimited

— dinsdag 3 april 2018, 08:31 | 0 reacties, praat mee

Ed Ribbink plotseling overleden na hartaanval

Ed Ribbink (60), eindredacteur bij Nieuwsuur, is zaterdag overleden aan een hartaanval. Dat meldt de redactie. De verslagenheid is groot, zo kort na het overlijden van Nieuwsuur-presentator Joost Karhof. Hoofdredacteur Joost Oranje noemt hem 'een briljante en snelle denker die alle kneepjes van de actualiteitenjournalistiek kende'.

Ribbink, begonnen bij de IKON en later het NOS Journaal, was vanaf het begin betrokken bij de actualiteitenprogramma’s van de NOS en - later - de NPS en NTR. NOS Laat, NOVA, Nieuwsuur, de geschiedenis van deze rubrieken loopt parallel met zijn journalistieke carrière.

Oranje in een necrologie op de Nieuwsuur-website: ‘De redactie is onmetelijk verdrietig en verslagen. Ed hoorde bij Nieuwsuur als de tune van het programma. Is hij echt weg? Moeten we dit missen? Zijn bulderende analyses, zijn journalistieke marsorders en monologen, de soms heftige discussies en onenigheden, zijn vermogen om iets in één keer ook weer goed te maken, even snel en recht door zee als het opgekomen was’.

Meer bij Nieuwsuur.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Marjolein Slats, waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Karin Bais

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.