e learning nvj

— vrijdag 12 december 2014, 12:36

Dwangsom Kassa blijft 20.000 euro

De dwangsom die het consumentenprogramma Kassa moet betalen aan Pretium Telecom, blijft 20.000 euro. Dat bepaalde het Amsterdams gerechthof eerder deze week, nadat het telefoonbedrijf in hoger beroep een half miljoen euro aan schadevergoeding had geëist. Eerder al moest kassa van de rechter een item over een ontevreden Pretium-klant die tevergeefs van haar abonnement probeerde af te komen rectificeren en offline halen. Nadat de rechter bepaalde dat Pretium daarin geen blaam betrof moest Kassa het item offline halen op straffe van een dwangsom van 20.000 euro per dag tot een maximum van een half miljoen. Kassa kuiste het programma vervolgens, maar door technisch falen bleef de oude versie ook online staan. 27 dagen later trok Pretium aan de bel en eiste de maximale dwangsom. Volgens de Vara, de omroep achter Kassa, werd de uitzending in die periode 314 keer bekeken, waarvan 152 keer door de advocaten van het telefoonbedrijf. Pretium zou volgens de Vara vanaf de eerste dag al hebben geweten dat de uitzending nog online stond. De rechter gaf Kassa daarin gelijk, ook in het hoger beroep. Meer bij NRC.nl

Bekijk meer van

Kassa
nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Uitgever

Marjolein Slats
Waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Karin Bais
Sales

Sofia van Wijk
Sales

Jenny Fritschy
Sales

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.