banner festival 23

— donderdag 30 maart 2023, 15:28 | 0 reacties, praat mee

Drie Brabantse hah-bladen starten tienerredactie

© Pexels

Drie huis-aan-huisbladen in de Brabantse gemeente Meierijstad stellen samen een tienerredactie samen. Die redactie, waarvan de leden tussen de 14 en 19 jaar oud zijn, gaan zich bezighouden met het nieuws in de eigen gemeente. Daarbij worden ze begeleid door redacteuren van de drie huis-aan-huisbladen.

Hoewel de tienerredactie zelf mag bepalen hoe ze het nieuws verslaan, is het wel de bedoeling dat ze het nieuws vanuit het oogpunt van jonge mensen brengen. De drie deelnemende huis-aan-huisbladen – DeMooiSchijndelKrant, Stadskrant Veghel en DeMooiRooiKrant – is volgens de eigen redacties teveel op volwassenen gericht.

‘In principe is alles mogelijk, al gaat alles in overleg met de professionals van MooiSchijndel, MooiRooi en Stadskrant Veghel. Zij zullen vooral tips geven en waar nodig verbeteringen aanbrengen’, aldus de initiatiefnemende redacties. ‘De tienerredactie gaat de nieuwssites en weekbladen vanuit dat oogpunt versterken, maar zal zelf veel leren op het gebied van journalistiek, fotografie, social media, podcasts en videoproducties.’

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.