— maandag 23 december 2013, 09:19

Dood jonge fotograaf roept vragen op

In Syrië is een zeer jonge fotograaf omgekomen bij beschietingen. De dood van de naar verluidt 17-jarige Molhem Barakat roept vragen op, aangezien onder meer persbureau Reuters foto's van hem heeft gekocht. Getty Images-fotograaf Andrew Burton plaatste een krachtige foto van een stille getuige van het geweld: de bebloede camera van Molhem. Sinds begin dit jaar geldt er voor veel media een officieuze regel dat er geen materiaal van freelancers meer wordt afgenomen. Het land is simpelweg te gevaarlijk voor ongetrainde fotojournalisten die op eigen risico rondtrekken. De BBC Senior World Affairs Producer Stuart Hughes - die zelf door oorlogsgeweld een been kwijtraakte - nam contact op met Reuters voor opheldering. Hughes vroeg of Reuters weet hoe oud Molhem precies was. Hij herinnert het persbureau eraan dat er bij een leeftijd van 17 jaar sprake is van een minderjarige. Ook wilde hij weten of Molhem voldoende training bezat en of Reuters de regel hanteert geen materiaal van freelancers in Syrië te kopen. Op alle vragen kreeg hij een voorgekookt PR-antwoord.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.