— dinsdag 8 november 2016, 10:42 | 0 reacties, praat mee

Dokteronline.nl wil VARA-programma Rambam tegenhouden

© ANP

De website Dokteronline.nl heeft een kort geding aangespannen tegen het VARA-programma Rambam, om de uitzending van donderdag tegen te houden, zo meldt het programma van BNN-VARA in een persbericht. Het kort geding dient woensdag in Amsterdam. Laatste wijziging: 8 november 2016, 11:02

Op Dokteronline.nl kunnen mensen zonder doktersbezoek medicijnen bestellen. Rambam maakte gebruik van de verborgen camera om duidelijk te maken hoe het bedrijf werkte. Een RamBam-presentator solliciteerde en deed zich voor als Tsjechische arts, een andere Rambammer ging aan het werk op de klantenservice en weer een andere presentator probeert de juiste nazorg te krijgen, onder het mom dat zijn geleverde medicijnen een nogal vervelende bijwerking had.

In Nederland zijn deze online medicijndiensten verboden, maar door een ingewikkelde internationale constructie doet het bedrijf, dat is gevestigd op Curaçao, volgens de Nederlandse wet niets verkeerd. Artsen hebben volgens Rambam nauwelijks contact met de patiënt.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.