— maandag 2 december 2013, 09:25

Doha Center ontslaat Jan Keulen

Het Doha Centre for Media Freedom (DCMF) heeft de Nederlandse directeur Jan Keulen vorige week onverwacht ontslagen. Keulen was sinds 2,5 jaar bij het DCMF in dienst en lichtte zijn collega's per mail over het besluit in. Keulen volgde indertijd de Fransman Robert Ménard op, die in 2009 vertrok nadat hij vond dat de regering zich te veel bemoeide met de interne aangelegenheden van het centrum. Die situatie zou onder Keulen niet veel verbeterd zijn, want in zijn e-mail aan collega's stelt Keulen dat hij eigenlijk al had besloten zelf op te stappen. "Ik had de voorkeur gegeven aan een ordelijk vertrek, waarbij ik taken aan een mogelijke opvolger goed kon overdragen, lopende projecten kon afronden en onze activiteiten op het gebied van journalistieke trainingen kon laten doorgaan." Volgens bronnen vond Keulen een ontslagbrief op zijn bureau, toen hij vorige week op het werk verscheen. Hij kondigde in zijn mail aan deze maand weer naar Nederland terug te keren. Meer bij Doha News / Journalist Joris van Duijne, die in Qatar woont, gaat dieper in op de achtergronden en de kritiek die er bestaat op de bemoeienis van de Qatarese overheid.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.