onderzoek covid en journalistiek

— dinsdag 24 augustus 2010, 14:40 | 0 reacties, praat mee

Documentaire Uruzgan van Peter ter Velde

NOS Nieuws-verslaggever Peter ter Velde werkt aan een documentaire over Uruzgan met als titel 'Fokking Hell'. De documentaire bestaat uit beelden die door militairen zelf zijn gemaakt met eenvoudige camera's en mobiele telefoons, aangevuld met interviews waarin ze over de beelden vertellen. Ook vertelt een psycholoog wat het voor een militair betekent onder vuur te liggen. Ter Velde maakt de vijftig minuten durende documentaire samen met fotograaf Hans Stakelbeek en camerman Eric Feijten. De drie hebben vanaf het begin van de missie filmpjes gespaard die door militairen zelf zijn gemaakt. 'Het heeft een rauwe documentaire opgeleverd waarin je een bijzonder beeld van de missie krijgt', aldus Ter Velde. De film wordt geleverd bij de herdruk van zijn boek Kabul & Kamp Holland. Wanneer de documentaire op tv komt, is nog niet bekend.

Bekijk meer van

Praat mee

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.