— vrijdag 7 juni 2013, 14:24

Dijkman Offset in zwaar weer

De Amsterdamse drukkerij Dijkman Offset heeft donderdag uitstel van betaling aangevraagd. Dat meldt het Financieele Dagblad (FD), een van de kranten die bij Dijkman worden gedrukt. FD-directeur Jacques Kuyf noemt Dijkman "een flexibele en kwalitatief hoogstaande drukker" die ook als een van de weinige partijen die het nieuwe Berliner-formaat kan drukken. Niettemin is het FD inmiddels met een andere drukker in overleg voor een eventuele overstap. De sureance heeft niet direct gevolgen voor het verschijnen van kranten die bij Dijkman worden gedrukt: directeur Tom Smeets zegt een reguliere bedrijfsvoering nog zeker drie weken te kunnen garanderen. Volgens Smeets wordt gewerkt aan een doorstart en loopt een reorganisatie, waarbij acht van zestig banen komen te vervallen.

Alles zou erop gericht zijn een daadwerkelijk faillissement te voorkomen. Volgens nieuwssite WijNoordHolland is een teruggang in drukopdrachten een van de oorzaken van de problemen. Verder zou de Rabobank, een van de belangrijkste schuldeisers, niet willen onderhandelen over een versoepeling van de voorwaarden van een krediet dat werd afgesloten toen Dijkman een hoog omzetniveau had en in nieuwe persen investeerde.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.