persveilig seminar

— vrijdag 1 november 2013, 07:44

Digitaal compenseert daling Vlaanderen

De Vlaamse kranten gingen ook het afgelopen jaar verder, maar minder fors, achteruit. Dat is vooral te danken aan de digitale oplage. In totaal gaat de papieren en digitale oplage een goed half procent achteruit. In heel België daalt de krantenmarkt (papier en digitaal) met 1,32 procent, tot 1.294.736 exemplaren. Het Laatste Nieuws blijft de grootste en noteert zelfs een lichte stijging. Forse stijger is De Tijd (+1.8 procent). De andere kranten gaan met 1 à 2 procent achteruit. De gepubliceerde cijfers hebben betrekking op de periode van oktober 2012 tot september 2013. De Nederlandstalige titels verkochten in die periode 922.804 kranten. Dat zijn er 5.160, of 0,56 procent, minder dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.