Jodal

— woensdag 8 oktober 2014, 11:38

Dekker steunt verdienplannen NPO

Staatssecretaris Sander Dekker van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap steunt de plannen waarmee de NPO zijn eigen inkomsten wil verhogen. Dat blijkt uit een brief waarin Dekker de Tweede Kamer inlicht over de plannen. In de plannen geven NPO en Ster onder andere aan langere blokken televisie- en radioreclame uit te gaan zenden om het maximaal toegestane reclameminuten per uur beter te benutten. Daarnaast moeten ook video on demand, de gezamenlijke verkoop van content en de programmabladen meer geld gaan opleveren. Een deel van die extra opbrengst mogen de omroepen rechtstreeks in eigen programma’s laten terugvloeien. Een ander deel moet worden verdeeld. Dekker stelt in zijn brief dat hij vindt dat de eerste prioriteit, het beter benutten van de reclameminuten, voorrang moet krijgen. De plannen kwamen tot stand na een inventarisatie van onderzoeksbureau BCG, dat de verdienmodellen van de publieke omroep in kaart bracht. Meer bij Mediareport Laatste wijziging: 8 oktober 2014, 13:39

Bekijk meer van

NPO

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.