— dinsdag 31 maart 2009, 09:07

8 april: deadline inzenden ledenbestanden

Bestaande omroepverenigingen, aspirant omroepverenigingen en nieuwe omroepverenigingen dienen uiterlijk 8 april hun ledenbestand aan te leveren bij het Commissariaat voor de Media (CvdM) aan te leveren, aldus de mediawaakhond. Eind juni moet duidelijk zijn of de gemelde ledentallen juist zijn, dus of er geen valse meldingen of dubbeltellingen in het ledenbestand zitten. Daarna buigen de Raad voor Cultuur, het CvdM en de raad van bestuur Nederlandse Publieke Omroep (NPO) zich over de vraag of een vereniging wel echt een maatschappelijke stroming vertegenwoordigt en iets toevoegt aan het huidige omroepbestel. De instanties brengen daarna voor 1 oktober afzonderlijk advies uit aan de minister, die uiteindelijk beslist over de erkenningverlening. Uiteindelijk moet de bewindsman voor 1 januari 2010 de knoop doorhakken. De erkenningen gaan vervolgens op 1 september van dat jaar in. De omroeplicenties worden voor vijf jaar verleend. Meer bij CvdM / Trouw / de Volkskrant

Bekijk meer van

NPO

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.