de tegel publieksprijs 2020

— donderdag 27 maart 2008, 09:01

De Winter wil einde Ellian-blog

Harry de Winter en het bestuur van Stichting Een Ander Joods Geluid (EAJG) hebben bij de hoofdredactie van Elsevier aangedrongen op het schrappen van de weblog van Afshin Ellian. Aanleiding voor de klacht zijn twee blogpostings (één van maart 2008 en één uit juli vorig jaar) waarin Elian stelt dat De Winter en EAJG zich van 'valse demagogie' bedienen en 'postmoderne Holocaustontkenners' zijn. Ellian schreef onder meer in reactie op een recente, paginabrede advertentie op de voorpagina van de Volkskrant, waarin De Winter stelde dat Geert Wilders allang zou zijn afgeserveerd en veroordeeld voor antisemitisme, als "hetzelfde wat hij nu over Moslims (en de Koran) uitkraamt over Joden (en het Oude Testament) gezegd zou hebben". Ellian hekelde het ontbreken van uitleg. "Kennelijk valt er ook niets uit te leggen. Als dat het geval was, had Harry de Winter wel een beargumenteerde en onderbouwde tekst geschreven voor de opiniepagina", schreef Ellian. De Elsevier-hoofdredactie is ondertussen niet onder de indruk van het verzoek om Ellian te muilkorven. Hoofdredacteur Arendo Joustra wijst erop dat webloggers, net als columnisten, "een zekere vrijheid van uitdrukken hebben in een fel debat". Meer bij Elsevier

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl
020-30 39 750

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

Karen Bais
020-30 39 756

Sofia van Wijk
020-30 39 711

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.