word studentlid

— woensdag 21 mei 2008, 10:00 | 0 reacties, praat mee

Video’s van het Feest van de Journalistiek

Video’s van het Feest van de Journalistiek

Bekijk hier alle video's en foto's van het Feest van de Journalistiek, de winnaars van de journalistieke prijzen De Tegel 2007 en nog veel meer. Klik hier voor alle video's en foto's. Winnaars en hun producties Complete videoregistratie uitreiking (1.37 uur) Laatste wijziging: 23 mei 2008, 12:15

De Tegel: ‘niveau over algemeen hoog’
In het Muziekgebouw aan ’t IJ werden dinsdag 20 mei voor de tweede maal de jaarprijzen voor de journalistiek uitgereikt. Journalisten van Brabants Dagblad, NRC, Zembla, Nova, Argos, Kunststof, 3VOOR12, In Europa en Vrij Nederland mochten de prijzen in ontvangst nemen. De jury vond het niveau van de 288 inzendingen over het algemeen hoog. Klik hier voor alle foto’s van de avond. Bij de Dag- en Weekbladen in de categorie Nieuws heeft Ron Lodewijks (Brabants Dagblad) gewonnen met serie over gouden handdrukken. In de categorie Achtergrond hebben Menno Tamminga, Heleen de Graaf en Philip de Witt Wijnen (financiële redactie NRC), de prijs in de wacht gespleept met serie over ABN Amro en ‘de uitverkoop van Nederland’. Verder winnaars televisie, categorie Nieuws: Jos van Dongen, programmamaker en André Tak researcher Zembla, met ‘Het Clusterbomgevoel’, categorie Achtergrond: Monique Wijnans (Nova) met De Ooggetuigen van de Decembermoorden. Winnaars Radio, categorie Nieuws: Huub Jaspers, redacteur/verslaggever, Gerard Legebeke, en Franz-Jozef Hutsch, onderzoeksjournalisten Argos, met KCT-operaties Afghanistan, categorie Achtergrond: Kunststof met de Jan Wolkers Memorial. Winnaars Internet/Multimedia, categorie Nieuws: 3VOOR12, met multimediaal verslag Lowlands, categorie Achtergrond: redactie In Europa, met multimediaal project.
Winnaar Talentprijs: Thijs Niemantsverdriet, redacteur Vrij Nederland, met portretten van Frans Timmermans en Joost Lagendijk. Bij uitzondering werd ook een oeuvreprijs toegekend aan Bibeb wegens haar ‘bijzondere en vaak geruchtmakende’ interviews in Vrij Nederland.
Zie ook: Hoogste eer voor Ron Lodewijks

Uitreiking Ron Lodewijks
Uitreiking NRC-ploeg
Uitreiking Zembla
Uitreiking Monique Wijnants
Uitreiking talentprijs
Uitreiking prijzen multimedia

Toespraak juryvoorzitter Van Beers

 

Bekijk meer van

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.