— maandag 25 mei 2020, 13:10 | 0 reacties, praat mee

De laatste Afleiding: Cracking the Cryptic en knikkers

© Cracking the Cryptic

De maatregelen rond het coronavirus treffen ons allemaal. Soms raakt het virus ons direct, doordat wij zelf of familie en vrienden ziek worden. Iedereen kan wel wat afleiding gebruiken. Daarom, voor zolang het nodig is: 'De Afleiding' met kijk-, lees-, luister- en doetips waarmee je even kunt ontsnappen aan de niet-aflatende stroom coronaberichten.

Nu de coronamaatregelen steeds meer worden versoepeld is dit de laatste editie van De Afleiding.

En we zetten dit keer twee YouTubekanalen in het zonnetje. De afgelopen week besteedde komiek John Oliver in de Amerikaanse tv-show Last Week Tonight aandacht aan ‘Jelle’s Marble Run’, van de Nederlandse broers Jelle en Dion Bakker. Nu praktisch alle sportevenementen op zijn gat liggen werd het kanaal, waar knikkerraces op te zien zijn, getipt als de perfecte competitie om te volgen in de coronacrisis.

Dan hebben we nog een onwaarschijnlijke YouTube sensatie ‘Cracking the Cryptic’, over het oplossen van Sudoku’s. De Britse krant The Guardian heeft een artikel over Simon Anthony geschreven, de ene helft van het duo dat het kanaal runt.

Er is vooral aandacht voor de meest recente ‘hit’ van Anthony, een 25 minuten durende video ‘The Miracle Sudoku’, over een ogenschijnlijk niet te oplossen Sudoku. Sinds de coronacrisis hebben Anthony en Mark Goodliffe het aantal abonnees gestaag zien toenemen. Inmiddels plaatsen ze dan ook twee video’s per dag.

Bekijk meer van

De Afleiding

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.