— maandag 30 december 2013, 09:15

‘De Groene neemt Opzij niet over’

Met het vertrek van Teun Gautier als directeur van uitgeverij De Groene Amsterdammer is de eventuele overname van tijdschrift Opzij van de baan. Dat heeft Sijbolt Noorda, voorzitter van het bestuur van De Groene Amsterdammer, gezegd tegen de Volkskrant. Gautier was de grote gangmaker achter een eventuele overname van Opzij, het feministische maandblad dat een maand geleden door Weekbladpers Groep in de etalage werd gezet. "Wij hebben de uitgever en Stichting Opzij laten weten dat wij niet verder op dat spoor gaan", aldus Noorda. Gautier trad vrijdag terug. Reden was dat hij een begin 2012 een kortdurende lening van 17.000 euro verstrekte aan een initiatief dat moest leiden tot de publicatie van een boek geschreven door Edwin de Roy van Zuydewijn. Hij informeerde het bestuur van De Groene daar pas vorige week over.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.