— donderdag 26 april 2018, 12:35 | 0 reacties, praat mee

De Gelderlander neemt na 41 jaar afscheid van Rob Jaspers

'Mr Gelderlander' Rob Jaspers in 2014 | Bert Beelen / Hollandse Hoogte

De Gelderlander publiceert een lang interview met journalist Rob Jaspers, die 41 jaar voor de krant werkte en vandaag afscheid neemt. In de jaren zeventig volgde Jasper in Oss bij het Brabants Dagblad een interne journalistieke opleiding. In 1977 kwam hij in dienst bij De Gelderlander, waar hij vervolgens niet meer vertrok.

In 1988 kwam Jaspers te werken op de stadsredactie in Nijmegen. Het interview is te omvangrijk om hier te herhalen, maar verhaalt over Jaspers kleurrijke route naar de journalistiek en een opmerkelijke aanvaring met toenmalig Nijmeegse burgemeester D’Hondt rond vervuilde grond.

Jaspers: “Ik ontdekte dat er bij de gemeente gelegitimeerd gerommeld werd bij de transporten van vervuilde grond. Om geld te besparen en het tempo voor de woningbouw op te voeren. Zo is er gebouwd op vervuilde grond. Er zijn verhalen bekend dat ambtenaren monsters namen uit bloembakken om de schonegrondverklaring te krijgen. Burgemeester Ed d’Hondt schreef toen zelfs een brief aan hoofdredacteur Henk Kuyt waarin hij vroeg me te ontslaan. Maar die schreef een brief terug: héél scherp.”

“Bij zijn afscheid noemde d’Hondt me een goed journalist”, aldus Japers. Hij is van plan verhalen te blijven schrijven en niet stil te zitten: “Ik moet in beweging blijven. Maar wel in alle rust.” Meer bij De Gelderlander

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.