website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

De Gelderlander neemt na 41 jaar afscheid van Rob Jaspers

Lars Pasveer — Geplaatst op donderdag 26 april 2018, 12:35

'Mr Gelderlander' Rob Jaspers in 2014 | Bert Beelen / Hollandse Hoogte

'Mr Gelderlander' Rob Jaspers in 2014 | Bert Beelen / Hollandse Hoogte

Nieuws De Gelderlander publiceert een lang interview met journalist Rob Jaspers, die 41 jaar voor de krant werkte en vandaag afscheid neemt. In de jaren zeventig volgde Jasper in Oss bij het Brabants Dagblad een interne journalistieke opleiding. In 1977 kwam hij in dienst bij De Gelderlander, waar hij vervolgens niet meer vertrok.

In 1988 kwam Jaspers te werken op de stadsredactie in Nijmegen. Het interview is te omvangrijk om hier te herhalen, maar verhaalt over Jaspers kleurrijke route naar de journalistiek en een opmerkelijke aanvaring met toenmalig Nijmeegse burgemeester D’Hondt rond vervuilde grond.

Jaspers: “Ik ontdekte dat er bij de gemeente gelegitimeerd gerommeld werd bij de transporten van vervuilde grond. Om geld te besparen en het tempo voor de woningbouw op te voeren. Zo is er gebouwd op vervuilde grond. Er zijn verhalen bekend dat ambtenaren monsters namen uit bloembakken om de schonegrondverklaring te krijgen. Burgemeester Ed d’Hondt schreef toen zelfs een brief aan hoofdredacteur Henk Kuyt waarin hij vroeg me te ontslaan. Maar die schreef een brief terug: héél scherp.”

“Bij zijn afscheid noemde d’Hondt me een goed journalist”, aldus Japers. Hij is van plan verhalen te blijven schrijven en niet stil te zitten: “Ik moet in beweging blijven. Maar wel in alle rust.” Meer bij De Gelderlander

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.