mgm nvj maart

— donderdag 23 april 2020, 10:00 | 0 reacties, praat mee

De Afleiding: met hersenkrakers, animatiefilms en wijn

De Afleiding: met hersenkrakers, animatiefilms en wijn
© De Morgen

De maatregelen rond het coronavirus treffen ons allemaal. Soms raakt het virus ons direct, doordat wij zelf of familie en vrienden ziek worden. Iedereen kan wel wat afleiding gebruiken. Daarom, voor zolang het nodig is: 'De Afleiding' met kijk-, lees-, luister- en doetips waarmee je even kunt ontsnappen aan de niet-aflatende stroom coronaberichten.

Bij de De Morgen hebben ze een ‘Blijf in uw kot-gids’ met allerlei tips om de coronacrisis door te komen. Met die gids wil de Belgische krant dat je het beste uit je tijd thuis kunt halen. De krant biedt onder andere makkelijke recepten, series om te kijken, boeken- en workout-tips en hoe te overleven met kinderen thuis.

We lichten er een paar uit die in de smaak vallen bij de redactie. We beginnen met hersenkrakers. Gun jezelf een pauze met het spelen van sudoku’s, puzzels, woordzoekers en games op de online puzzelsectie.

Voor wie aan de keukentafel werkt: je bent er waarschijnlijk al achter dat het niet altijd de beste werkhouding oplevert. Hier zijn tips voor een goede ergonomische houding.

En omdat het bijna weekend is: een wijngids, met gouden tips voor de beste flessen. Proost!

Verder kwamen we de afgelopen dagen deze opstekers tegen:

Netflix… op YouTube
Netflix neemt de opmerkelijke stap om een deel van de bibliotheek gratis via hun YouTube-kanaal aan te bieden. Het gaat om een reeks toonaangevende documentaires en natuurfilms - officieel bedoeld als lesmateriaal voor docenten die nu vanuit huis moeten werken, maar iedereen kan meekijken.

Er zijn documentaires over onder meer de Amerikaanse grondwet, acht delen Our Planet (met de geruststellende voice-over van Sir David Attenborough) en de documentaire The White Helmets, waar drie hulpverleners in Aleppo, Syrië en Turkije worden gevolgd.

Variety heeft een volledig overzicht van films die tijdelijk ook buiten Netflix te bekijken zijn.

Wie wel een Netflix-account heeft doet er goed aan recent toegevoegde animatiefilms van het Japanse Studio Ghibli te bekijken. Daar zit geen slechte tussen.

Balkonverhalen
MTV, Comedy Central en Spike zenden sinds 22 april de internationale videoserie Balcony Stories uit, waar in korte video’s mensen worden belicht die er thuis het beste van maken in de huidige omstandigheden. “In Balcony Stories openen overal ter wereld mensen hun huizen of gaan hun balkon op om speciale en unieke momenten met ons te delen”, aldus producent ViacomCBS International Studios (VIS).

Move On Up Festival
Aanstaande vrijdag 24 april slaan muziekzender Sublime en Ziggo hun handen ineen zodat je het virtuele Move On Up Festival thuis kunt volgen. Dat kan uiteraard via de radio, maar ook via kanaal 13 op het Ziggo-netwerk.

Tussen 16-21 uur treden diverse nationale en internationale funk-, jazz- en soul-artiesten op, waaronder de Nederlandse soulzanger Alain Clark. Verder treden de Amerikaanse jazz-zangeres Kandace Springs en Jordan Mackampa op en zullen rapper en schrijver Akwasi en Jesse Laport, stadsdichter van Arnhem, poëzie en spoken word brengen.

Sublime-presentatoren Jaap Brienen en Francis Broekhuijsen presenteren het festival. Tussen de muziek door interviewen zij de artiesten en brengen ze bijzondere verhalen die bijdragen aan een gevoel van optimisme. Meer informatie bij Sublime

Bekijk meer van

De Afleiding corona

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.