— dinsdag 25 november 2014, 13:15

Cyprioten winnen Europese prijs

Leden van het Europees Parlement hebben de Cypriotische journaliste Sevgul Uludag en dichter Michalis Christofides de zogeheten European Citizen’s Prize toegekend. De prijs is bedoeld voor individuele personen, groepen of organisaties die een buitengewone prestatie hebben geleverd op het gebied van Europese integratie. Uludag doet onderzoek naar de vermiste personen en gevonden massagraven als gevolg van conflicten tussen de Turkse en Griekse bevolking op Cyprus. De journaliste was ook betrokken bij de oprichting van een organisatie die verscheurde families op het eiland weer bijeen te brengen. Dichter Christofides schrijft in zijn werken over vrede, mensenrechten, universele waarden en vrijheid en levert volgens de parlementsleden "een wezenlijke bijdrage aan de promotie van vrede en verzoening tussen de Grieks-Cyprioten en de Turks-Cyprioten." De prijs wordt op 25 en 26 februari 2015 in Brussel uitgereikt.

Bekijk meer van

Europees Parlement Cyprus

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.