— dinsdag 2 juni 2015, 19:17 | 0 reacties, praat mee

Zelfstandigenaftrek blijft bestaan

FO

De zelfstandigenaftrek blijft bestaan. De regeringspartijen PvdA en VVD lieten vandaag bij monde van hun woordvoerders, respectievelijk Ed Groot (PvdA) en Erik Ziengs (VVD), weten voor handhaving van de aftrek te zijn in een debat hierover in Nieuwspoort. Hiermee is er een Kamermeerderheid voor het behoud van deze fiscale maatregel. ‘We kunnen petitie zelfstandigenaftrek wel sluiten, regeringspartijen beloven dat aftrek blijft’, twitterde NVJ-secretaris Thomas Bruning na afloop van het debat.

De creatieve industrie, waaronder de NVJ, FNV KIEM, Platform Makers en Kunsten’92, initieerde het debat omdat staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën het belastingstelsel wil herzien en de fiscale faciliteiten voor zzp’ers wil beperken. Als het aan Wiebes ligt komen alleen de zzp’ers in aanmerking voor zelfstandigenaftrek die werkgelegenheid creëren en een substantiële bijdrage leveren aan innovatie. Dit betekent dat zelfstandigen zonder personeel geen recht meer hebben op de zelfstandigenaftrek.
Zijn plan krijgt, zo blijkt vandaag, geen Kamermeerderheid.
Ook voorzitter Michaël van Straalen van MKB-Nederland toonde zich tevreden: ‘Een ZZP’er heeft die aftrekpost keihard nodig. Ik ben blij dat iedereen nu zijn handen ervan af trekt.’

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.