data als kans

— woensdag 15 april 2015, 12:40 | 0 reacties, praat mee

Correspondenten: stop met gratis werken

Centraal- Oost-Europa correspondente Laura Postma roept collega correspondenten op niet meer voor niets te werken. De oproep volgt nadat ze een artikel las over freelancers die werden opgeroepen niet meer gratis te werken voor media met geld. Niet alleen freelancers werken soms gratis, om een podium te krijgen, maar haar ervaring is dat het bij correspondenten ook gebeurt. Laatste wijziging: 16 april 2015, 08:40

Op de Buitenlandredactie schrijft ze dat ze inmiddels iets te vaak is gebeld door media, zowel publieke als commerciële omroepen, met de vraag even snel iets uit te zoeken. “Dat ‘even’ kan echter al snel een paar uur, of een halve dag worden. Als ik vraag wat daar tegenover staat, blijft het stil. Het antwoord: eerst maar eens kijken of je iets kunt vinden, dan moet ik even met de eindredacteur bellen en dan kunnen we praten over tarieven.”

“En dan is er natuurlijk het principe van ‘we hebben geen budget’. Helaas is dat meestal het geval bij de publieke omroep. Ik begrijp heel goed dat er bezuinigingen zijn en dat men toch goede programma’s wil blijven maken. Maar betekent dat dan dat wij daarom gratis moeten werken?” Ze hoopt met de oproep een signaal af te kunnen geven.

Bekijk meer van

Laura Postma

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.