word studentlid

— vrijdag 29 december 2023, 14:00 | 0 reacties, praat mee

Correspondent Iris de Graaf wordt presentator NOS Journaal

Correspondent Iris de Graaf wordt presentator NOS Journaal
© NOS

Rusland-correspondent Iris de Graaf wordt presentator van het NOS Journaal. De nieuwe presentatrice gaat vanaf begin volgend jaar aan de slag, maakte de NOS vrijdag bekend. Laatste wijziging: 29 december 2023, 16:05

De Graaf (32) zal zich vanaf 1 januari gaan inwerken en stoppen met haar werk als correspondent. Ze deed sinds 2020 verslag vanuit Moskou voor de NOS. De Graaf begon in 2016 bij de omroep als redacteur van NOS op 3 en later bij NOS Stories. Ook werkte ze op de buitenlandredactie.

‘Dankbaar’
De Graaf heeft zin om aan de slag te gaan bij het NOS Journaal. “Ik ben dankbaar voor de afgelopen jaren, waarin ik verslag heb kunnen doen vanuit Rusland over al die historische gebeurtenissen. Dat ik nu in deze nieuwe rol Nederland mag blijven informeren over wat er allemaal in de wereld gebeurt, is een prachtige nieuwe stap in mijn carrière - juist in deze journalistiek uitdagende tijden.”

NOS Nieuws-hoofdredacteur Giselle van Cann is blij dat er iemand met “haar buitenlandervaring” bij het presentatieteam komt. “Bovendien heeft Iris de afgelopen jaren ruimschoots bewezen dat ze ingewikkelde verhalen in heldere bewoordingen kan overbrengen op de kijker.”

Bekijk meer van

Iris de Graaf

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.