— woensdag 19 maart 2008, 09:01

Columnist blad Havana vervolgd

Een oud-columnist van Havana, het blad van de Hogeschool van Amsterdam, moet op 27 maart in Amsterdam voor de rechter verschijnen. Hij zou in zijn column in september 2006 joden hebben beledigd. Wim de Jong, hoofdredacteur van Havana, bevestigde een bericht hierover in het AD van dinsdag. De verdachte, de 35-jarige Arnold S., schreef: ''Sinds de nazi-tijd is het niet cool om negatieve dingen te zeggen over joden. Maar soms snap ik best hoe het in 1937 zover heeft kunnen komen.'' Een oud-docent van de hogeschool deed aangifte. Volgens het Openbaar Ministerie maakte S. zich in zijn column schuldig aan belediging van een groep mensen vanwege hun ras of godsdienst. De columnist riskeert een celstraf van maximaal een jaar. Bron: Parool

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.