— donderdag 24 juli 2014, 15:42

CNN-fixer vast in Donetsk

In Donetsk is een journalist die tevens werkte als fixer voor collega's van nieuwszender CNN opgepakt door gewapende pro-Russische rebellen van de zelfbenoemde Volksrepubliek Donetsk. Anton Skiba werd enkele dagen terug meegenomen buiten een hotel. Hij had toen nog slechts een dag voor CNN gewerkt, maar is nu al twee dagen verdwenen. CNN-cameraman Jeff Kehl filmde de ontvoering op zijn mobiele telefoon, maar die werd afgepakt. Later kreeg Kehl hem terug, mits de video zou worden gewist. Later belde Skiba kort met CNN om te zeggen dat hij niet langer beschikbaar was voor klussen. CNN wilde geen aandacht vestigen op de ontvoering, maar omdat de vrijlating niet in zicht is, besloot CNN het verdwijnen van Skiba openbaar te maken en om zijn vrijlating te vragen. Volgens de rebellen is Skiba een Oekraïens geheim agent. Meer bij CNN

Bekijk meer van

Oekraïne CNN

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.