noodfonds

— dinsdag 11 september 2012, 11:46

Chili wil dagblad La Nación opheffen

De Chileense regering wil het online dagblad La Nación opheffen. Dat heeft de vakbeweging van de krant bekendgemaakt, aldus persbureau AFP. Op 24 september wordt er een aandeelhoudersvergadering belegd waarbij dit onderwerp ook aan de orde zal komen. Volgens de vereniging van Chileense journalisten is de dreigende sluiting van de krant 'het resultaat van een aanval op de persvrijheid', die is ingezet sinds Sebastián Piñera in 2010 tot president werd gekozen. Het zou ook een van zijn campagneplannen zijn geweest. De krant is voor 70 procent in handen van de staat. Sinds 2010 is de krant alleen nog maar digitaal beschikbaar. De papieren versie werd door Piñera stopgezet vanwege economische aspecten. Meer bij Knight Center / The Santiago Times

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.