— donderdag 12 februari 2015, 09:24 | 0 reacties, praat mee

CBS-correspondent Simon omgekomen

Bij een auto-ongeluk in New York is journalist Bob Simon van het legendarische CBS-actualiteitenprogramma 60 Minutes omgekomen. Simon (73) zat in een taxi die betrokken raakte bij een kop-staartbotsing. Hij overleed later in een ziekenhuis aan zijn verwondingen. De journalist, die voor CBS al 47 jaar als buitenlandcorrespondent werkte, won gedurende die carrière veertig journalistieke prijzen, waaronder 27 Emmy-televisieprijzen en vier Peabody Awards, eveneens een prestigieuze radio- en televisieprijs. Hoofdredacteur Jeff Fager van 60 Minutes noemt het een afschuwelijke tragedie dat Simon bij een auto-ongeluk is omgekomen, "een man die uit meer hachelijke situaties is ontsnapt dan elke journalist in het recente verleden." CBS publiceerde een in memoriam en overzicht van Simons omvangrijke carrière op de website.

Bekijk meer van

actualiteiten 60 Minutes

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.