— dinsdag 15 juli 2008, 08:50

Cartoonrel rond Barack Obama

In Amerika lokt een politieke cartoon felle reacties uit. Het betreft een satirische afbeelding op het omslag van het gerenommeerde tijdschrift The New Yorker. Die toont een afbeelding van presidentskandiaat Barack Obama in het Witte Huis. Obama draagt traditionele islamitische kleding: djellaba, mutsje, sandalen. Zijn vrouw Michelle heeft camouflagekleding aan en draagt een mitrailleur over haar schouders. Volgens The New Yorker is de cartoon overduidelijk een parodie op de kritiek van sommige rechtse politieke tegenstanders van Obama, die hem proberen zwart te maken, bijvoorbeeld door hem in verband te brengen met moslimfundamentalisme. Het campagneteam van Obama kan er niet om lachen. Woordvoerder Bill Burton: 'De meeste lezers zullen de afbeelding beschouwen als smakeloos en beledigend. Meer bij New York Daily News

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.