— vrijdag 11 maart 2011, 15:54 | 0 reacties, praat mee

Bright komt met langverwachte app

Tech glossy Bright introduceert zijn eerste app voor de iPad: Bright Screenzine. De inhoud is origineel en komt niet voor in het tweemaandelijkse Bright Magazine of op de dagelijkse nieuwssite Bright.nl. De eerste editie van Bright Screenzine bevat onder meer een interview met Piet Hein Eek, een kort verhaal van Walter van den Berg, een live infographic en de feature length documentaire "Objectified" van filmmaker Gay Hustwit met onder andere Jonathan Ive van Apple, Dieter Rams, Marc Newson en Hella Jongerius. Bright Screenzine is in de Nederlandse en Belgische App Store beschikbaar voor 3,99 euro.

Bright-hoofdredacteur Erwin van der Zande in een persbericht: ‘De ambitie was om een digitaal magazine te maken dat meer is dan een PDF met pageturn-effecten. We willen de pracht van print op een scherm evenaren, de haast van websites ontstijgen en de multimediale capaciteiten van deze tabletcomputer inzetten.’

Van der Zande had de app in augustus al aangekondigd en dacht toen nog 9 euro te kunnen vragen. De techniek en de eisen van Apple hebben voor wat vertraging gezorgd.

Lees ook:
Columns Erwin van der Zande

Bekijk meer van

Bright

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl
020-30 39 750

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

Karen Bais
020-30 39 756

Sofia van Wijk
020-30 39 711

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.