e learning nvj

— donderdag 17 maart 2016, 16:20 | 0 reacties, praat mee

Briefondertekenaars pleiten voor naambehoud Elsevier

Moederbedrijf RELX eist dat de naam van het opinieweekblad eraf moet bij verkoop. In een brief die donderdag is geplaatst op de website van NRC en de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) spreken ongeveer honderd ondertekenaars hun zorgen uit. De NVJ ondersteunt het initiatief voor naambehoud van Elsevier. De ondertekenaars zijn verbaasd dat Elsevier zijn naam moet inleveren als het tijdschrift wordt verkocht. "Dat moederbedrijf RELX Group, zoals het voormalige Reed Elsevier zich sinds enige tijd noemt, van het blad afwil, is zijn zaak. Iets anders is het om de lezers, de tijdschriftenmarkt en de Nederlandse samenleving deze naam te ontnemen." Daarnaast zien de ondertekenaars de 'titelroof' ook als bedreiging voor het voortbestaan van het blad, omdat het verder moet onder een andere vlag. "Zonder de bekende merknaam maak je het voor de redactie wel heel moeilijk. In die zin ondermijnt deze daad van RELX ook nog eens de pluriformiteit van de opinievorming in Nederland." Lees meer bij NRC / NVJ

Bekijk meer van

Praat mee

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Uitgever

Marjolein Slats
Waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Karin Bais
Sales

Sofia van Wijk
Sales

Jenny Fritschy
Sales

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.