Smartocto userneeds

— donderdag 18 juni 2015, 11:23 | 0 reacties, praat mee

Brian Williams definitief anchor-af

Tannen Maury / EPA

Een half jaar nadat nieuwslezer Brian Williams door werkgever NBC werd geschorst wegens het verdraaien van een verhaal over zijn tijd in Irak, lijkt de zender van plan hem definitief van het scherm te halen. NBC zal volgens Amerikaanse media vandaag aankondigen dat Williams een nieuwe functie krijgt binnen het bedrijf. Een terugkeer naar een presentatie-rol wordt volgens betrokkenen uitgesloten. Wat Williams precies gaat doen is nog niet duidelijk, maar mogelijk gaat hij iets doen bij MSNBC - wat volgens kenners als een flinke demotie kan worden gezien. Laatste wijziging: 18 juni 2015, 11:28

Williams kwam in de problemen omdat hij had volgehouden in Irak tijdens een helikoptervlucht te zijn beschoten. Dat verhaal bleek niet te kloppen, nadat veteranen hun versie van het incident vertelden. Williams bood excuses aan over die ‘verkeerde herinnering’ maar al snel werden andere claims in twijfel getrokken.

Omdat de integriteit van een nieuwslezer bij het gerenommeerde ‘Nightly News’ geen twijfel duldt, besloot NBC Williams van het scherm te halen. Vermoedelijk wordt Williams’ tijdelijke vervanger, Lester Holt, nu de nieuwe vaste anchor van NBC Nightly News.

Bekijk meer van

NBC Brian Williams

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.