banner festival 23

— dinsdag 8 mei 2007, 10:01

Braziliaanse journalist vermoord

Een Braziliaanse onderzoeksjournalist die zich met corruptie bezig hield, is afgelopen weekend neergeschoten in Porto Ferreira, een plaatsje ten zuiden van São Paulo. De 37-jarige Luiz Carlos Barbon Filho werd door gemaskerde mannen onder vuur genomen, toen hij met vrienden op een terras zat. Hij werd geraakt in been en buik en stierf na aankomst in het ziekenhuis. Volgens Barbons vrouw werd hij al langere tijd bedreigd en waren brieven en telefoontjes met doodsbedreigingen aan de orde van de dag. In 2003 had Barbon een netwerk van kinderprostitutie opgerold, waarbij zakenmensen en lokale politici werden veroordeeld. Alleen een kelner zit nog steeds vast, de rest is weer op vrije voeten. Brazilië staat volgens de Committee to Protect Journalists (CPJ) op de twaalfde plaats van gevaarlijke landen voor journalisten. Sinds 1992 zijn al 14 journalisten tijdens hun werk gedood.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.