— vrijdag 22 augustus 2008, 08:39 | 0 reacties, praat mee

Boekenkopers lezen kwaliteitskranten

Consumenten die veel boeken kopen en lezen, lezen ook meer kranten en tijdschriften dan gemiddeld. Hun voorkeur gaat uit naar kwaliteitskranten als NRC Handelsblad, de Volkskrant en naar lifestylebladen. Dat blijkt uit de zesde meting die Intomart GfK in opdracht van de Stichting Marktonderzoek Boekenvak (SMB) in juli 2008 uitvoerde naar het lees- en aankoopgedrag van de Nederlandse consumenten. Ook bleek dat net als vorig jaar de populariteit van het spannende boek in de zomer fors toeneemt. Boekenkopers die van spanning houden, lezen relatief vaak Spits en De Telegraaf en roddel- en vrouwenbladen. Op televisie gaat hun voorkeur uit naar SBS6, RTL4 en Nederland 1. Ook deze groep is iets ouder dan gemiddeld. Voor de overige genres geldt dat er een duidelijke samenhang is tussen genres en interesses. Liefhebbers van populair-wetenschappelijke boeken prefereren NRC Handelsblad, kopers van managementliteratuur lezen vooral Het Financieele Dagblad.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.